Intersolar München 2019

Den 15.-17. mai 2019 mai ble den store solmessen Intersolar Europe arrangert i München. Her samles bransjen og alle som er interessert i solenergi for å dele erfaringer og vise fram ny teknologi. Leverandører og besøkende fra hele verden er representert, og det er flere titalls tusen besøkende. Nærmere tusen leverandører innen solenergi er representert på messen. Norsk solenergibransje var også representert, i tillegg til en god del besøkende fra Norge.

Messen og produktutstillingene viser at det er stor utvikling innen solenergi, både på teknologisiden og på brukersiden. Forbedrede produksjons- og teknologiprosesser gir stadig forbedrede solceller samtidig med at prisene går ned. De vanligste solcellene har presset effekten opp fra ca 275-280W til rundt 300W. Brukere og kunder er mer bevisst på hva solenergi innebærer og etterspør ulike løsninger, for eksempel når det gjelder overvåking av solcelleanlegg via nett og app.

En trend som var tydelig å se, er at lagringsløsninger for solstrøm er på full fart fram. Det var mange utstillere av batterier og lagringsteknologi, og det er liten tvil om at dette blir mer og mer aktuelt fremover. Batterier er fortsatt en kostbar investering, men etter hvert som teknologien forbedres og strømprisene øker, kan investering i strømlagring bli mer og mer aktuelt, også for det norske markedet. Høyere strømpriser i Tyskland og det øvrige kontinentet gjør at de dog har kommet en god del lengre innenfor bruk av lagringsløsninger enn vi har i Norge foreløpig.

Solceller teknologi
Bakkemontert
Schnitzel
By |2019-06-05T14:34:22+00:00juni 5th, 2019|Nyheter|